Juuret -tanssiesitys 2022

Tuottaja:
Kesto:00:46:14

Juuret

Susanna Leinonen Companyn Juuret pohtii mistä tulemme ja keitä olemme. Se sukeltaa muistoihin, jotka elävät meissä ja näkyvät kehoissamme. Kehojen kantamat, ainutlaatuiset tarinat muovautuvat liikkeen keinoin koreografiaksi, joka yhdistää eri sukupolvet. Elämän kerrostumista syntyy kehollinen kuvaus, joka ulottuu sanojen tuolle puolen.

Teoksen visuaalisesta ilmeestä vastaa pukusuunnittelija Sari Nuttunen yhdessä koreografi Susanna Leinosen kanssa ja äänimaailmasta säveltäjä, äänisuunnittelija Kasperi Laine.

Teoksen esiintyjät ovat Susanna Leinonen Companyn tanssijat ja tanssityöpajoista valikoituneet ikäihmiset. Juuret on osa Helsingin kaupungin ikäihmisten kulttuurin ja liikunnan edistämishanketta.

SUSANNA LEINONEN nousi kansainvälisesti kiinnostavimpien suomalaisten koreografien kaartiin vuonna 2000 valmistuneella esikoisteoksellaan Ei kukaan, vain ystäväsi. Teos esitteli Leinosen uniikin liikekielen, viimeistellyn visuaalisuuden ja kokonaisvaltaisen taiteellisen tinkimättömyyden. Vuosittain valmistuneet koreografiat ovat niittäneet kiittäviä arvosteluita niin Suomessa kuin ulkomailla. Leinonen on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 2000. Vuonna 2001 hänelle myönnettiin Kaapeli-palkinto. Vuonna 2004 Leinoselle myönnettiin sekä Suomi-palkinto että Tanssiteko-palkinto. Vuonna 2012 Leinonen sai Helsingin kaupungin kulttuuripalkinnon. Oman ryhmänsä lisäksi Leinonen on työskennellyt useiden kansainvälisten ryhmien kuten Ruotsin Kuninkaallisen baletin, Danish Dance Theatren, Skånes Dance Theatren ja Nürnbergin baletin kanssa.