Kalastuksen ABC Osa 2 - Ensimmäinen kala pilkillä

Tämä video on jaettu Youtubesta
Tuottaja:
Kesto:00:32:45
Lämpiön Youtube jako:
 
Kalastuksessa mukana - https://www.eumer.fi/
Videolla käymme läpi kaiken oleellisen, mitä sinun tarvitsee tietää, kun aloitat pilkkimisen ensimmäistä kertaa. Pilkkiminen sopii kaikille vauvasta vaariin ja mummoon.

Pilkkiminen on yksi mukavimmista ja helpoimmista tavoista aloittaa kalastus. Pilkkimiseen ei tarvita lainkaan kalastuslupaa, koska se on jokamiehen oikeus. Voit siis pilkkiä vapaasti kaikkialla, missä sitä ei ole erikseen kielletty, kuten erityisluvan vaativat vaelluskalareitit sekä järvet/lammet joihin on istutettu jalokaloja.

Pilkkiminen on turvallista, kun pitää silmät ja korvat auki kulkiessaan jäällä. Muista aina varovaisuus jäällä, kun ollaan lähellä virtapaikkoja ja oudommilla vesillä. Jäänaskalit pidetään aina mukana ja käsien ulottuvilla. 7cm teräsjää kestää pilkkijän. Teräsjään tunnistaa sen lasimaisuudesta eli se on kovaa ja läpinäkyvää. Luminen ja puikkoinen jää ei ole yhtä kantavaa, kuin teräsjää, joten kairaa tasaisin väliajoin reikiä ja tunnustele jäätä. Jos et ole varma jään kestävyydestä, älä ole uhkarohkea. Odota kunnes näet kokeneempien pilkkijöiden/kelkkailijoiden kulkevan jäällä. Kysyminen kannattaa aina.

Turvallisia, mukavia ja mieleenpainuvia pilkkijetkiä sinulle ja perheellesi!????????