Klassinen konsertti: Trio Jyväskylä-Essen "Beethoven Kontrasteja" / Beethoven Kontraste

Tämä video on jaettu toiselta sivulta

Beethovens 250. Geburtstag nähert sich und feiern ihn mit einem Konzert.
Beethoven hat zehn Sonaten für Klavier und Violine geschrieben. Davon hören wir die erste Violinsonate Op.12 D-Dur in der Originalfassung und die achte Sonate Op. 30,3 G-Dur eingerichtet für Klarinette und Klavier. Dazu kommt ein wortwörtlich kontrastierendes Stück: Das Trio „Kontraste“ von Béla Bartók für Violine, Klarinette und Klavier.
Das Trio Jyväskylä-Essen sind Kaisamari Hiltunen (Geige), Gil Agababa-Shaked (Klarinettistin) und Pascal Schweren (Klavier).

Koska olemme lähellä päivää, jolloin Ludvig van Beethoven täyttää 250 vuotta, haluaisimme juhlia tätä kamarimusiikin keinoin.

Beethoven on kirjoittanut kymmenen sonaattia pianolle ja viululle. Niistä soitamme 1. viulusonaatin opus 12, nro 1 D-duuri alkuperäisversion sekä 8. sonaatin opus 30, nro 3 G-duuri sovitettuna klarinetille ja pianolle.

Beethovenin sonaattien jälkeen tulee sananmukaisesti kontrasteja täynnä oleva kappale Bela Bartokin Kontrasteja viululle, klarinetille ja pianolle. Bartokin ajan musiikkitieteilijä Janos Karpati ilmaisi kappaleen sisältävän teknistä virtuositteettiä ja samanaikaisesti runollista monimuotoisuutta.

Saksalainen pianisti Pascal Schweren on monipuolinen muusikko. Hän on myös jazz- muusikko, korrepetiittori ja korkeakouludosentti. Gil Agababa-Shakedin kanssa he ovat soittaneet kamarimusiikkia vuosia.

Kaisamari Hiltunen on soittanut vuodesta 2003 Jyväskylä Sinfoniassa ja nykyään toimii II-viulun äänenjohtajana. Hän on myös aktiivinen kamarimuusikko ja toimii myös viulunsoitonopettajana.

Gil Agababa- Shaked on toiminut vuodesta 2016 Jyväskylä Sinfonian sooloklarinetistina. Hän on myös solistisesti aktiivinen ja kysytty kamarimuusikko.