Apua ja palautetta

Mikä on Lämpiö?

Lämpiössä on senioreille suunnattuja kulttuuri- ja hyvinvointipalveluita, joita voit käyttää kotona, palvelutalossa tai palvelukeskuksessa. Niitä katsotaan videotallenteina tai suorina lähetyksinä. Lisäksi on videopuheluilla tehtäviä ohjattuja etryhmiä ja tapaamisia omien kaverien kanssa.

Uusinta uutta on se, että Lämpiössä voit katsoa ohjelmia samalla kun juttelet videopuhelulla ystävien kanssa. Kaverien tai lasten kanssa on mukavampaa katsoa konsertteja ja jutella niitä näitä mukavia kuten lämpiöissä on yleensä tapana.


Ketkä tekevät Lämpiötä?

Helsinki, Jyväskylä, Oulu, Tampere ja Turku ovat kehittämässä Lämpiötä yhdessä suomalaisten yritysten Voolerin ja Codaonen kanssa. Ikäihmiset ovat olleet mukana kehitystyössä alusta lähtien. Lisäksi monet suomalaiset sisällön tuottajat ovat tulossa tekemään kulttuuri ja muita palveluita Lämpiöön. Palvelu on valtakunnallinen ja kaikkien käytössä. Siksi kutsumme mukaan kaikki kunnat, hyvinvointialueet ja ikäihmisten järjestöt. Yhdessä saamme niin paljon enemmän aikaan.


Onko Lämpiön käyttö ilmaista?

Lämpiöön on vapaa pääsy ja voit käyttää maksuttomia sisältöjä ilmaiseksi. Sisällöntuottajat ovat laittaneet osaan sisällöistä pääsylipun, jolla he rahoittavat sisällön tekemisen. Mutta voit huoleti käyttää palvelua, koska maksulliset sisällöt on merkitty hyvin etkä pysty ostamaan niitä vahingossa.


Osaanko käyttää Lämpiötä?

Lämpiötä tehdään mahdollisimman helppokäyttöiseksi, jotta kaikki voisivat saavuttaa kulttuuri- ja hyvinvointipalveluita.

Sekä aloittelijat että pidemmälle ehtineet Internetin käyttäjät voivat käyttää Lämpiötä seuraavilla tavoilla:

 • Aloittelevat Internetin käyttäjät:
  • Aloita käyttö kokeilemalla avustajan tai osaavan ystävän kanssa, esim. pyytämällä hänet kahville ja katsomaan jokin Lämpiön ohjelmista.
  • Aloita käyttämällä maksuttomia sisältöjä/ohjelmia.
  • Kun haluat ostaa pääsylippuja, niin rekisteröidy käyttäjäksi yhdessä avustajan kanssa, joka maksaa puolestasi pääsyliput tai laittaa sinulle rahaa käytettävksi Lämpiöön.
 • Pidemmälle ehtineet Internetin käyttäjät:
  • Voit aloittaa käyttämisen heti ja kokeilla miten kaikki toimii.
  • Auta vähemmän osaavia ystäviä pääsemään mukaan esim. järjestämällä yhteisiä tapaamisia ja sisältöjen katsomia omassa kaverikatsomossasi tai kutsumalla ystäviä kylään.
  • Järjestä ryhmätilaisuuksia palvelukeskuksessa, palvelutalossa tai muissa ryhmätiloissa ystäville ja muille ikäihmisille.

Tutustu palvelun käyttämiseen lukemalla käyttöohjeet napauttamalla vasemmalla olevaa "Käyttöohjeet" nappulaa.


Katso lyhyt esittelyvideo Lämpiöstä