Apua ja palautetta

Mikä on Lämpiö?

Lämpiössä on senioreille tehtyjä maksuttomia ja maksullisia sisältöpalveluita, joita voit käyttää osoitteessa lampio.fi.

Lämpiössä voit:

 1. Katsoa yhdessä paikassa videoita ja suoria lähetyksiä.
 2. Tavata läheisiä videopuheluilla ja katsoa yhdessä sisältöjä.
 3. Osallistua ohjattuun etäryhmätoimintaan.
 4. Käyttää Lämpiön sisältöjä palvelutalojen päivätoiminnassa, ehdota Lämpiötä palvelutaloille.

Katso lyhyt esittelyvideo Lämpiöstä


Lisää Lämpiöstä

Lämpiö kokoaa Suomen ikääntyneet yhteiseen verkkopalveluun laulamaan, liikkumaan, lukemaan ja katsomaan laadukkaita kulttuuriohjelmia yhdessä. Sisältöjä voi katsoa tallenteina tai suorina lähetyksinä. Digitaalinen alusta mahdollistaa myös vuorovaikutuksen muiden osallistujien kanssa. Samaa ohjelmaa katselevat voivat olla yhteyksissä toisiinsa chatin tai videopuhelun kautta.

Lämpiö on valtakunnallinen iäkkäille suunnattu digipalvelu, joka on avoinna kaikille. Käyttöön tarvitaan vain
toimiva verkkoyhteys.


Ketkä tekevät Lämpiötä?

Helsinki, Jyväskylä, Oulu, Tampere ja Turku ovat kehittäneet Lämpiötä yhdessä suomalaisten yritysten Voolerin ja Codaonen kanssa. Mukana on myös kulttuuritoimijoita, järjestöjä ja muita sisällöntuottajia ympäri Suomea. Ikäihmiset ovat olleet mukana kehitystyössä alusta lähtien.


Onko Lämpiön käyttö ilmaista?

Lämpiöön on vapaa pääsy ja voit käyttää maksuttomia sisältöjä ilmaiseksi. Sisällöntuottajat ovat laittaneet osaan sisällöistä pääsylipun, jolla he rahoittavat sisällön tekemisen. Mutta voit huoleti käyttää palvelua, koska maksulliset sisällöt on merkitty hyvin etkä pysty ostamaan niitä vahingossa.


Osaanko käyttää Lämpiötä?

Lämpiötä tehdään mahdollisimman helppokäyttöiseksi, jotta kaikki voisivat saavuttaa kulttuuri- ja hyvinvointipalveluita.

Sekä aloittelijat että pidemmälle ehtineet Internetin käyttäjät voivat käyttää Lämpiötä seuraavilla tavoilla:

 • Aloittelevat Internetin käyttäjät:
  • Aloita käyttö kokeilemalla avustajan tai osaavan ystävän kanssa, esim. pyytämällä hänet kahville ja katsomaan jokin Lämpiön ohjelmista.
  • Aloita käyttämällä maksuttomia sisältöjä/ohjelmia.
  • Kun haluat ostaa pääsylippuja, niin rekisteröidy käyttäjäksi yhdessä avustajan kanssa, joka maksaa puolestasi pääsyliput tai laittaa sinulle rahaa käytettävksi Lämpiöön.
 • Pidemmälle ehtineet Internetin käyttäjät:
  • Voit aloittaa käyttämisen heti ja kokeilla miten kaikki toimii.
  • Auta vähemmän osaavia ystäviä pääsemään mukaan esim. järjestämällä yhteisiä tapaamisia ja sisältöjen katsomia omassa kaverikatsomossasi tai kutsumalla ystäviä kylään.
  • Järjestä ryhmätilaisuuksia palvelukeskuksessa, palvelutalossa tai muissa ryhmätiloissa ystäville ja muille ikäihmisille.

Tutustu palvelun käyttämiseen lukemalla käyttöohjeet napauttamalla vasemmalla olevaa "Käyttöohjeet" nappulaa.