Blogi: Kulttuuria, kavereita ja kivaa tekemistä Lämpiössä!

10.5.2023

Kulttuuria, kavereita ja kivaa tekemistä Lämpiössä!

Lämpiö.fi on senioreille suunnattu pilottivaiheessa oleva palvelualusta, joka mahdollistaa kolmen K:n vahvan ytimen - kulttuuria, kavereita ja kivaa tekemistä kotiin kellon ympäri! Kuka tahansa löytää palvelun helposti verkosta ja pääsee mukaan ryhmiin, katsomaan tallenteita tai avaamaan oman kaverikatsomon läheisensä kanssa.

Vuosina 2014-2018 näin omin silmin miten Kaunialan sotainvalidit ja heidän leskensä ottivat kuvapuhelinryhmät ennakkoluulottomasti osaksi arkeaan. Nämä vuorovaikutteiset ja toiminnalliset etäryhmät koteihin alkoivat jo 2010-luvun alussa, joten voidaan todeta sotainvalidien olleen jo tuolloin senioreiden etäpalveluiden pioneereja!

Elämme nyt vuonna 2023 koronapandemian jälkeistä aikaa. Sote-organisaatioissa ymmärretään entistä paremmin digin hyötyjä ja mahdollisuuksia. Myös senioreiden keskuudessa on jo hiljalleen opittu ja innostuttu digitaalisten palveluiden käyttöönotosta, jota myös monet yhdistykset ja vapaaehtoiset tukevat erilaisin koulutuksin. Tulevat ikäkohortit ja esimerkiksi suuret ikäluokat (s. 1945-1950) ovat jo enemmissä määrin digipalveluiden käyttäjiä.

Ikääntyminen, ilmastonmuutos, hoitajapula sekä painopiste kotiin vietävissä ennaltaehkäisevissä palveluissa merkitsee sitä, että digitaaliset palvelut ovat tulleet jäädäkseen. Yhteistä kehittämisintoa lisää myös mahdollisuus laaja-alaiseen yhteistyöhön kuntien, kolmannen sektorin ja yritysten kanssa, kuten Lämpiössä parhaillaan tehdään. On hienoa nähdä, miten senioreille suunnatut digitaaliset palvelut lisääntyvät ja kehittyvät!

Lämpiön mahdollisuudet ovat tulevaisuudessa moninaiset ja palvelualusta tulee tavoittamaan laajalti senioreita, kun useampi toimija ja organisaatio saadaan mukaan. Mukaan tulee myös erilaisia sisällöntuottajia yrityksistä ja yhteisöistä, jotka mahdollistavat kulttuuria ja liikuntaa suoraan kotikatsojien omille älylaitteille.

Tuotamme Lämpiöön myös Etäpalvelu Helmestä vuorovaikutteista live-sisältöä. Missionamme on tuoda iloa ja toimintakykyä tukevaa tekemistä seniorin arkeen. 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Lämpiöön!

 

 

Iloisin terveisin,

Laura -TtM, gerontologi

Etäpalvelu Helmi