Kirjailijahaastattelussa Sirpa Kähkönen

Tämä video on jaettu toiselta sivulta
Tuottaja: Kirjastokaista

Sirpa Kähkönen tunnetaan historiallisista romaaneistaan, joita leimaavat tarkka taustatyö ja syvä historian tuntemus. Sirpa Kähkönen kertoo kirjailijan työstään Seppo Puttosen haastattelussa, joka on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 25.5.2020.
”Ihmisissä muuttuu eläväksi se, mitä historiassa on havaittu tutkimuksen myötä. – – – Tietokirjallisuudessa lähteet asettavat rajat. Niiden yli ei voi mennä. Kaunokirjallisuudessa voi lipua niiden rajojen yli ja kertoa siitä mitä olisi voinut tapahtua näiden ehtojen läsnä ollessa.”

Sirpa Kähkönen on historiallisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin keskittynyt kirjailija ja kolumnisti. Kähkösen teoksissa keskeisiä teemoja ovat siviilien kohtalot kriisiaikoina, lasten ja naisten historia sekä suurten aatteiden ja utopioiden vaikutukset yksilöiden elämään. Kähkönen on julkaissut kymmenen romaania, joista kolme Finlandia-palkintoehdokkaita, kolme tietoteosta, joista yksi Tieto-Finlandia-ehdokkaana, ja kolme näytelmää. Sirpa Kähkönen on Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja (2018-), sitä ennen hän toimi kirjailijoiden sanavapausjärjestö PENin puheenjohtajana 2011-2018. (Lähde: Otava)

Lisätietoja:
Kaikki Kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa -haastatteluvideot
Haastatteluun liittyvä artikkeli Kirjallisuustoimittajan sivuilla
Sirpa Kähkönen Kirjasampo.fi:ssä
Sirpa Kähkönen Kirjastokaistalla
Kirjoittaminen-linkkikokoelma Makupalat.fi:ssä

Toimittaja: Seppo Puttonen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2020